Viktoria och Jonny Nilsson var ett av brudparen på drop in-vigseln i Luleå. Foto: SVT

De gifte sig på drop in

Uppdaterad
Publicerad

I Luleå fick giftassugna möjligheten att gifta sig på drop in, samma dag som prins Carl Philip och Sofia gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm.

Nedre Luleå församling ordnade präst, sångsolist, fika och annat runt om kring, så det var ovanligt enkelt att byta ringar denna dag. Brudparen behövde bara ta med sig sin hindersprövning till kyrkan i Gammelstad och säga ja.

Eva Bergman, informatör i Nedre Luleå församling, tror att prinsbröllopet inspirerar men att det inte är största anledning till lördagens drop in-vigslar.

– Det är ingen som har sagt att det har direkt med det att göra. I och med att vi genomförde en drop in-vigsel på Alla hjärtans dag såg vi att det var ett väldigt stort intresse.

Slog till på tionde året

– Vi har funderat i flera år på hur vi vill har vårt bröllop och vi ville ha det ganska skalat och enkelt, säger brudgummen Jonny Nilsson.

Han och nyblivna hustrun Victoria Nilsson var ett av brudparen som passade på. De firar tio år ihop och tycker att både året och arrangemanget passar dem bra.

– Vi såg det här i tidningen, det fanns möjligheten och vi ville, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.