Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i Nederluleå kyrka på dubbelbröllop. Foto: SVT

De slog till med dubbelbröllop på drop in-vigsel i Nederluleå kyrka

Uppdaterad
Publicerad

Många passade på att växla ringar när det anordnades drop in-vigsel i Nederluleå kyrka under pingstafton. Bland de många par som vigdes under dagen fanns till och med ett dubbelbröllop.

Lite enklare, men lika stort. En gång om året erbjuder Nederluleå församling drop in-vigsel i medeltidskyrkan i Gammelstads kyrkstad. I år skedde det på pingstafton.

Man vänder sig till par som av olika anledningar ännu inte kommit till skott. Som uppskattar enkelheten och inte vill ha hundra frågor att ta ställning till som vilken färg det ska vara på servetterna.

13 par vigdes

När SVT Nyheter Norrbotten var på plats hade totalt 13 par vigts ”drop in”,  bland paren fanns till och med ett dubbelbröllop.

– Vi har tänkt under flera år att vi skulle gifta oss och så passade det perfekt när min syster och hennes blivande man också ska gifta sig. Det känns roligt att få göra det tillsammans. Vi ville komma till skott och få det gjort, säger Henrik Lyngmark som växlade ringar med Ylva Lyngmark.

Nederluleå församling stod för präst, bröllopsvittnen, musiker och sångsolist. Efter vigseln fanns möjlighet att fira med tårta, kaffe, och alkoholfritt bubbel i Sockenstugan.

Henrik Lyngmark växlade ringar med Ylva och Erika Tillberg med Robert. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.