De väljer isen framför badet med konståkningsläger i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte alla som föredrar sol och bad så här års. I Luleå har nästan 130 ungdomar samlats för att träna konståkning under två veckor.

I närmare 20 år har Luleå Konståkningsklubb ordnat ett träningsläger för ungdomar. Även i år har många valt att byta sommarvärmen mot ishallens kyla.

”Man lär sig mycket”

– Det är jätteroligt. Man lär sig mycket hela tiden, säger 11-åriga Edith Jonsson från Piteå.

I år är det 128 deltagare, dom flesta från Norrbotten, men också en del från övriga Sverige. Som till exempel syskonen Ekman-Isholt från Umeå. Levi är 10 år och Lea 12.

– Vi badar inte så mycket ändå. Det är roligare att åka skridskor, säger båda.

Förebilder

Genom åren har många bra åkare lärt sig dom första grunderna just på det här konståkningslägret. Inte minst bröderna Majorov är stora förebilder.

Här har många bra åkare lärt sig de första grunderna.

– Jag hoppas på att komma upp på lika hög nivå som dom, säger 12-åriga Daisy Aitomäki från Luleå. Kanske får jag då vara med på OS om 10-12 år, säger hon och tillägger:

– Men då måste man förstås träna ordentligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.