Foto: SVT

Debatt om friluftsfrågor i Kirunafjällen

Publicerad

Efter alla utspel och konflikter i frågor som rör jakt, skoter samt friluftsliv i fjällen arrangeras i kväll en politiker-debatt i dessa frågor i Kiruna.

Det är Jägareförbundet, Kiruna jakt- och fiskevårdsförening, Gruv 12:an och olika fågelhundsklubbar som arrangerar debatten.

Under den gångna vintern har det varit konflikter och många hårda ord mellan rennäring och andra intressen i Kirunafjällen om avlysningar för jakt och skoterkörning.

Kiruna jakt- och fiskevårdsförening hoppas att det i debatten kommer fram vilka lösningar politikerna har i dessa frågor.

– Jag vill veta om det finns möjliga lösningar till dialog när det gäller avlysningar för jakt och skoterkörning i fjällen. Vi måste komma framåt i frågan vi kan ju inte ha det som det har varit för det löser ingenting, säger Rolf Kenttä, ordförande i föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.