Polisen sökte med hjälp av en helikopter. Foto: TT

Dement kvinna försvunnen – polisen vill ha tips

Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern har försvunnit efter en promenad i Dartsel utanför Arvidsjaur. En stor sökinsats pågår nu för att hitta kvinnan.

Vid 19-tiden på söndagskvällen larmades polisen av anhöriga som inte haft kontakt med kvinnan sedan 09-tiden på morgonen.

– Polisen har sedan igårkväll och under natten sökt i närområdet och en bit utanför hembyn. Både efter vägar och i terrängen, en helikopter har även sökt efter kvinnan, säger Marie Andersson, kommunikatör hos polisen.

På måndagsmorgonen var kvinnan fortfarande försvunnen och polisen, fjällräddare samt hemvärnet fortsätter söka efter 80-åringen i oförminskad omfattning.

Polisen har nu inlett en sökoperation enligt MSO, Managing search operations.

– Det är en systematiserad metod för eftersök. De som är kunniga på det här gör upp ett sökområde och ritar ut platser som är mest troliga att hitta personen. Och då placerar vi ut våra resurser och checkar av platserna, säger polisens kommunikatör Kristina Lantto.

Även Missing People kommer ansluta och hjälpa till med sökandet vid 14.30.

Polisen söker efter kvinnan som förvunnit i Dartsel utanför Arvidsjaur.

Kvinnan ska vara tunt klädd, i t-shirt och byxor. Hon ska också ha för stora skor på sig. Enligt polisens uppgifter så är hon dement och kan ge ett förvirrat intryck.

Polisen uppmanar nu allmänheten att höra av sig på 114 14 om någon har uppgifter om kvinnan.

– Vi är väldigt mån att få in iakttagelser som kan hjälpa oss, säger Kristina Lantto.

LÄS MER: Missing People har börjat leta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer