Foto: SVT

Polisen: Offret är från Östeuropa

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av det misstänkta mordet i Kalix går vidare. Under fredagen fortsätter polisen att undersöka platsen, där mannens kroppsdelar hittades, med dykare, hund och helikopter.

Nu släpper även polisen fler detaljer kring den döde mannens identitet.

– Han är från Östeuropa. Vi jobbar fortfarande med att underrätta hans anhöriga, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid polisen.

Misstänkt mord i Kalix

Mer information om det misstänkta mordet väntas komma senare på fredagseftermiddagen.

Det var under onsdagsförmiddagen som en hundägare hittade likdelar längs strandpromenaden i centrala Kalix, enligt uppgifter till Aftonbladet. De lokala tidningarna rapporterade om att det var ett huvud, ben och armar. Men polisen har forfarande inte bekräftat uppgifterna.

Under tre dagar har polisen fortsatt undersöka platsen och letat efter fler fynd. Det är oklart om de har funnit fler kroppsdelar. Polisen ska även ha knackat dörr och genomfört yttre och inre spaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet