Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi gör vad vi kan för att stötta i de här tiderna” Foto: SVT

Coronastöd till Gällivares näringsliv: ”Vi gör vad vi kan för att stötta i de här tiderna”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Henrik Ölvebo (MP) utesluter inte att det kan komma nya kommunala stödpaket till näringslivet i Gällivare.
– Vi följer utvecklingen varje dag och gör vad vi kan.

Det är Gällivare kommuns krisledningsnämnd som i slutet av förra veckan beslutade om en rad åtgärder för att mildra eventuella ekonomiska konsekvenser för företag på grund av Coronapandemin. Det handlar framför allt om att ge anstånd med betalningar för kommunala avgifter.

Behövs fler stödpaket

Bland företagen som SVT Nyheter har talat med ses det som en bra första åtgärd, men som behöver följas av fler stödpaket. Kommunalrådet Henrik Ölvebo (MP) utesluter inte att det blir fler paket, men allt hänger på hur läget kring pandemin utvecklas.

Hör kommunalrådet om vad företagen kan förvänta sig

Den första satsningen medför också bara marginella kostnader för kommunen och dess skattebetalare och framhåller att det med all säkerhet skulle kosta mer att inte göra någonting. I klippet hör ni Henrik Ölvebo utveckla sin syn på stödpaketet och om vad företagen kan förvänta sig av kommunen framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet