Downhill nu även i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Ett gäng entusiaster i föreningen Kiruna Downhill har byggt en cykelled vid slalombacken på Luossavaara för att kunna köra nedför berget med cyklar.

– Vi var ett gäng som var intresserade av cykling och ville cykla downhill även i Kiruna, då blev det så att några eldsjälar byggde en bana, säger Magnus Markström ordförande i Kiruna downhill.

Nu fortsätter bygget och fler nedfarter ska byggas med olika svårighetsgrader.

– Helst vill vi bli en bikepark som till exempel finns i Åre och Järvsö, säger Magnus Markström.

Downhill freeride cykling är en sport som är på uppgång i Sverige. Det handlar om att susa ner för ett brant berg på cykel efter en led med velodromkurvor, chikaner, stora hopp och dropp.

– Det är spännande, det är adrenalin och gemenskap,  vi är ett gäng som tycker om att cykla. Vi har fått till en riktig rolig downhillbana i Kiruna. Jag har varit och cyklat i Åre och Järvsö, jag tycker att vår bana håller bra klass säger Nathalie Hellqvist som är kassör i Kiruna Downhill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.