• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

Personalen vid en matvaruaffär i Överkalix sitter nu bakom ett speciellt dropppsmittskydd för att inte riskera att smittas av corona. Omtanken gäller även kunderna. Foto: Privat

Droppsmittskydd på mataffären ska skydda kassapersonal och kunder

Uppdaterad
Publicerad

I en matvaruaffär i Överkalix har droppsmittskydd installerats vid kassorna för att skydda personalen och kunderna från coronaviruset.
– Vi vill bidra till att minska smitthastigheten i vår by och i hela Sverige, säger handlaren David Larsson.

I Överkalix är var fjärde invånare 70 år eller äldre och det gör att många i kommunen är särskilt utsatta om de drabbas av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Vid de två bemannade kassorna i matvarubutiken sitter kassörskorna bakom ett droppsmittskydd som är tillverkad av akrylplast.

– V i har fått idén från matvarubutiker i Austrailen som har satt om liknande skydd för sin kassapersonal. Vi hängde upp droppsmittskydden i går och det är ett bra skydd för vår personal men också för våra kunder när de står vid kassorna, säger David Larsson.

Reaktionerna

Vad får ni för reaktioner från de som kommer in och handlar?

– Alla verkar tycka att det är bra. Enda nackdelen är att det går lite sämre att höra varandra genom plastskyddet när man pratar, men det är inget stort problem, säger David Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet