Foto: svt

Drunkningslarm i centrala Luleå – kropp hittad

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten ryckte under fredagseftermiddagen ut på ett drunkningslarm i Luleå. En kropp har hittats i vattnet.

Strax efter klockan tre på fredagseftermiddagen inkom ett larm till räddningstjänsten om att någon siktat vad som kunde vara en kropp, flytande i Södra hamn i Luleå.

– Något ligger och flyter 20 meter ut. Det ska enligt uppgift se ut ut som en människa. Vi är på väg ut med vattenskoter, kunde inre befäl Peter Lindahl vid räddningstjänsten i Luleå bekräfta.

Senare konstaterades att det rörde sig om en död person, som räddningstjänsten bärgade i land i närheten av byggarbetsplatsen för nya Luleå Sjöstad.

– Vi har nu lämnat över ärendet till polisen, säger Peter Lindahl.

Enligt polisens första bedömningen rör det sig inte om ett brott som inträffat. De betraktar det just nu som en drunkning.

– Inget tyder på det, utan det tycks vara ett dödsfall. Men vi ska naturligtvis gå vidare och se vad som har hänt, säger Kristina Lantto, presskontakt på polisen i Luleå.

Mer kan hon inte säga om ärendet just nu.

– Vi ska nu försöka få kroppen identifierad, säger Kristian Lantto.

 Man ska även reda ut om det kan vara någon som är saknad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.