– Det här var fruktansvärt slitigt, säger Klas Nilsson efter målgången. Se spurten mot tjecken Jiri Pliska här. Foto: Red Bull

Dubbelt svenskt i världens längsta skidlopp

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svenska segrar i både herr och damklassen i det 220 kilometer långa Nordenskiöldsloppet i Jokkmokk som avgjordes under lördagen. Klas Nilsson, Skellefteå vann herrklassen och Frida Hallqvist, Åsarna damklassen.

– Det här var fruktansvärt slitigt. Jag åkte loppet för fyra år sedan och minns inte att det var så här fruktansvärt jobbigt, säger en glad med helt utpumpad Klas Nilsson i ett pressmeddelande.

Frida Hallqvist från Åsarna säger i pressmeddelandet:

– Det här är nog det största jag vunnit. Men det har varit supertufft de sista sju milen.

I modern tid har det varit idel norska segrare i herrklassen. Nu blev det svensk seger efter att Klas Nilsson spurtat ner tjecken Jiri Pliska på loppets allra sista metrar.

Bästa norrbottniska blev Nina Lintzen, OK Renen Luleå, som blev tvåa i damklassen. I herrklassen var Daniel Karlström från Jokkmokk bäst med sin 23:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.