Fritidshusen i Norrbotten har blivit dyrare, sett till de senaste fem åren. Men det är stora skillnader mellan kommunerna. Foto: SVT/Linda Jones

Dyrare fritidshus i Kalix – priserna ökat med 75 procent

Publicerad

Priserna på fritidshus i Norrbotten har ökat med 14 procent de senaste fem åren, enligt Fastighetsbyrån. Bäst utveckling har det varit i Kalix.

I Kalix kommun har priserna ökat med 75 procent de senaste fem åren. Jämfört med i Luleå där prisutvecklingen ökat med bara fem procent. I hela Norrbotten har priserna på fritidshus ökat med 17 procent på fem år, vilket är något mindre än genomsnittet i landet. Genomsnittspriset för ett fritidshus i länet är idag 1 126 705 kronor. År 2013-2014 låg medelpriset på 991 857 kronor.

– Priserna på fritidshus i Norrbotten har stigit något mindre än genomsnittet i landet. Skillnaden mellan olika kommuner är dock relativt stor och Kalix sticker ut med en kraftig prisökning, säger Johan Engström.

Här skedde störst prisökning de senaste fem åren

Visa

Kalix 75 %

Piteå 45 %

Boden 25 %

Källa: Fastighetsbyrån. Siffrorna är framtagna av Svensk Mäklarstatistik och jämför försäljningspris på alla fritidshusförsäljningar gjorda mars 2013 – februari 2014 med samma period 2018/2019. Det är den procentulla ökningen som redovisas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer