Branden i Boden utreds som mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens brand i en lägenhet i Boden då en man dog genomför polisen nu en förundersökning om misstänkt mordbrand. ”En teknisk undersökning kommer att genomföras”, säger Maria Jakobsson, kommunikatör vid polisen Norrbotten.

Det var under lördagen som en man avled vid en brand i ett flerfamiljshus i Boden. En annan man vistades också i lägenheten, men hade tagit sig ut på balkongen när räddningstjänsten kom till platsen.

Rökdykare tog sig in i lägenheten och fann en annan man, som senare avled på Sunderby sjukhus.

Nu pågår polisens  förundersökning, till att börja med var benämningen allmänfarlig vårdslöshet, men nu har det alltså ändrats till misstänkt mordbrand.

Genomför förhör

Det finns i nuläget ingen misstänkt, men benämningen misstänkt mordbrand är till för att polisen ska kunna göra en noggrann undersökning.

– Teknikerna som ska undersöka lägenheten blir nog klara under veckan, sedan ska det göras en obduktion av mannen som avled, säger Maria Jakobsson.

Det har genomförts förhör med  vittnen till branden, inom kort ska även den man som klarade sig förhöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.