Efter branden på Kalix Idrottsplats skänks nu pengar till Kalix Bandy där Henrik Eriksson är ekonomiansvarig. Foto: SVT

Efter branden: Många skänker pengar till Kalix IP

Uppdaterad
Publicerad

Branden på Kalix idrottsplats natten mot onsdagen blir på många sätt kännbar för Kalix Bandy – men nu börjar människor skicka in pengar för att stödja klubben.

– Det kommer bidrag lokalt härifrån och från andra håll i landet, säger Henrik Eriksson, ekonomiansvarig.

Vid branden på Kalix IP brann omklädningsrum och matchsekretariatet ned. Det innebär bland annat att Kalix Bandys hemmamatcher i helgen måste flyttas till Bruksvallen i Karlsborg.

”Vi är tacksamma”

– Det blir en hel del kostnader för oss när sådant här händer, så vi har så tacksamma för allt stöd vi får. Vi har hittills fått in åtminstone 18 000 kronor, säger Henrik Eriksson.

Skänkte en slant

Falu Bandy Sällskap hör till dem som stöttar Kalix IP, Anders Ors, vice ordförande i Falu Bandy, har skickat ett personligt bidrag från sin familj.

– Min fru är från Kalix så det kändes helt rätt att skänka en slant. Kalix Bandy har många och långa resor att göra så jag vet att det är en klubb som behöver varenda krona, säger Anders Ors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.