Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Ann-Louise Rosèn i Älvsbyn om summan som har skänkts – och reaktionen efter den enorma medmänskligheten. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Efter panthånet mot Ann-Louise i Älvsbyn – får tiotusentals kronor av medmänniskor

Uppdaterad
Publicerad

Ann-Louise Rosèn i Älvsbyn hade inte råd med nya tänder. Då vädjade hon om pantburkar i sociala medier men inlägget kritiserades och hon uppmanades att sluta tigga. Efter SVT:s inslag har hon dock översköljts av meddelanden från hjälpande medmänniskor – och nu lever drömmen om att tugga hårdbröd igen.

Det var i augusti som Ann-Louise Rosèn efterfrågade säckar med pant i en Facebookgrupp. Hon har i dag bara tre egna tänder kvar och en protes i övre käken. Ann-Louise skrev inlägget i hopp om att kunna betala den första räkningen från tandvården men totalt kommer det att kosta cirka 40 000 kronor för henne att få tillbaka normal bitförmåga.

”Tårarna bara rann”

Hennes vädjan väckte starka känslor och Ann-Louise smädades så pass i kommentarsfältet att hon valde att radera inlägget. SVT Norrbotten berättade hennes historia och då tog livet plötsligt en ny vändning.

– Hundratals hörde av sig och tårarna bara rann. Jag är så otroligt tacksam och vill ge en gruppkram till alla. Jag ger också mig själv en klapp på axeln som vågade ställa mig framför kameran. Jag hoppas det kan hjälpa andra, säger Ann-Louise Rosèn.

I klippet berättar hon om summan som har skänkts – och reaktionen efter det enorma engagemanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.