16-åriga Emmet Lindström var en som besökte Navet under premiären. Foto: SVT

Efter sommarens försmak – nu öppnar Navet på riktigt

Publicerad

Navet, Luleås nya mötesplats för unga, smygöppnade i mitten av augusti och besökarna var många. Under lördagen slog Navet upp portarna igen – denna gång på riktigt.

– Det är fina lokaler och finns mycket att göra här. Jag var själv med på smygpremiären och tyckte det var kul, säger Emmet Lindström, som var en av de första besökarna på plats.

Bio, café och mycket mer

Navet som ligger centralt på Kungsgatan i Luleå rymmer bio, café, scen för uppträdande och fotografering bland annat. Mötesplatsen vänder sig till unga personer mellan 16-20 år. Det mest spännande rummet tycker Emmet Lindström är musikrummet, där det finns möjligheter att spela instrument och producera musik.

– Det är väldigt stora lokaler så jag har inte hunnit se allt ännu. Jag tycker det är bra att det finns en plats där unga kan hänga.

Unga är med och påverkar

Ungdomar i Luleå har tidigare fått berätta om sina behov av mötesplats och när det är mest intressant att den är öppet. Utifrån detta har Navet formats. Jenny Ekerljung, som är verksamhetsledare, berättar att medskapande och inflytande.

– Ungomarna kommer få vara med och påverka vad vi kommer att hitta på för aktiviteter, säger hon.

Under den officiella invigningen bjöds det på popcorn och anordnades musikquiz med koppling till Luleå.

– Det känns verkligen kul att vi har öppnat, min uppmaning till unga är att de ska komma hit, här finns det alltid något att göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer