(Arkivbild). Foto: Bildbyrån

Efter tacklingen – Lundeström borta minst fem dagar

Uppdaterad
Publicerad

Luleås Hockeys spelare Isac Lundeström har drabbats av en lindrig hjärnskakning och blir borta från matcher i minst fem dagar, enligt tränaren Tomas ”Bulan” Berglund.

Det var under torsdagskvällens bortamatch mot Linköping som Isac Lundeström fick en rejäl tackling i ryggen och föll handlöst mot sargen med huvudet före.

Andra hjärnskakningen

Luleåforwarden fick avbryta matchen efter första perioden och Johan Forsberg ersatte honom i den kedjan. 

– Han har fått en lindrig härnskakning och ska genomgå den så kallade hjärntrappan. Jag vet inte när Isac Lundeström kan spela igen, men det handlar om minst fem dagars vila, säger huvudtränaren Tomas ”Bulan” Berglund.'

Enligt lagets general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson handlar det om preliminära uppgifter i dagsläget.

Det är Isac Lundeströms andra hjärnskakning i SHL efter jul.

”Mår ganska bra”

– Isac Lundeström ska nu undersökas av medicinsk expertis, men han mår efter omständigheterna ganska bra. Vi får avvakta den medicinska bedömningen innan vi vet hur länge han blir borta.

Luckan efter Isac Lundeström kommer att fyllas av någon av de spelare som redan finns i truppen.

Någon ny spelare kommer inte att tas in.

-  I går gick ”Foppa” in och tog Isacs plats, men hur de kommer att formera laget på lördag mot Linköping hemma kan jag inte sia om, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.