På tisdagen dumpades Johan Harju av Luleå Hockey. Nu meddelar disciplinnämnden att han blir avstängd i tre matcher samt böter. Foto: SVT

Harju dumpades av Luleå – nu kom nästa smäll

Uppdaterad
Publicerad

Disciplinnämnden meddelar att forwarden stängs av i tre matcher efter tacklingen på Chay Genoway, dessutom får han böta 21 250 kr.

Under säsongens sista match tacklade Johan Harju Frölundabacken Chay Genoway rakt i ryggen in i sargen. Harju åkte då på matchstraff för tacklingen. Nu väljer även disciplinnämnden att döma Harju för tacklingen. Han döms till tre matchers avstängning och böter på 21 250 kronor.

Så här skriver nämnden i sitt uttalande:

”Harju fångar in Genoway med sitt vänstra ben samtidigt som han sätter båda sina händer i ryggen på Genoway och driver Genoway in i sargen. När Genoway är i sargen så fortsätter Harju genom att trycka upp sina händer i huvudet och driver huvudet mot plexiglaset. Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Johan Harju för Checking to the head”.

Huruvida Johan Harju spelar i SHL nästa säsong är ännu oklart – efter semifinalförlusten meddelade Luleå att 32-åringen är en av spelarna som inte får förlängt kontrakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.