Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anna Bogren Dalberg berätta om hur det har varit att dra igång igen efter uppehållet. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Efterlängtad turnering är tillbaka – nu drar Piteå Summer Games igång igen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen startar en av Sveriges största fotbollsturneringar i Piteå. I kväll går paraden genom staden som är startskottet för turneringen där spelare och ledare från 13 nationer deltar. 

– Förväntningarna är att det ska bli en fotbollsfest och en mötesplats för ungdomar från hela världen, säger Anna Bogren Dalberg, verksamhetschef för Piteå Summer Games. 

Efter två års uppehåll drar nu en av Sveriges största fotbollsturneringar igång igen i Norrbotten. Piteå Summer Games förväntas öka Piteås befolkning med 30 till 35 000 personer under helgen. 

Lång startsträcka  

– Det finns en hunger och en efterfrågan för arrangemang och turneringar igen men det är också en lång startsträcka. Vi har bytt ut ganska mycket folk och det är ju två årskullar spelare och ideella funktionärer som inte har kunnat delta tidigare. Då är det viktigt att vi lyckas lotsa igång de här nya på ett bra sätt, säger Anna Bogren Dalberg. 

Totalt 626 lag är anmälda till turneringen och det kommer att spelas 1585 matcher under helgen med deltagare från flera delar av världen. Förutom grannländerna får Piteå långvägabesök av gäster från Mongoliet, Argentina, Peru och Mexiko. 

I videon berättar Anna Bogren Dalberg om hur det har varit att dra igång igen efter uppehållet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.