• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Eleverna vid Svenska Balettskolan i Piteå hoppas kunna vara med och rädda skolan.

Elever försöker rädda balettskolan

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Balettskolan i Piteå hotas av nedläggning och eleverna startar nu en namninsamling för att rädda skolan.

Det är barn- och utbildningsnämnden i Piteå som har föreslagit att balettskolan ska lägga ned då verksamheten dras med underskott.

– Det är än så länge bara ett förslag tack och lov så vi hoppas de förstår hur viktig utbildningen är för våra elever och för dansen i hela Sverige, säger Emma Idén, konstnärlig ledare vid Svenska Balettskolan i Piteå till P4 Norrbotten.

Förslaget bygger på stoppat intag till årskurs fyra och årskurs sju från hösten 2018. och på det sättet ska dansutbildningen spara mellan 3,5 och 4 miljoner kronor.

Den 26 juni avgör kommunfullmäktige balettskolans framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.