Elever med särskilda behov kan få undervisning i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Distansundervisningen på gymnasiet har hittills fungerat väl. Det vittnar en av rektorerna på Gymnasiebyn i Luleå som SVT träffade i fredags. Samtidigt finns en plan att ge elever med särskilda behov möjlighet att komma till skolan för att få hjälp med undervisningen.

– Vi trodde vi skulle få problem med tekniken i skarpt läge. Men det har hållit förvånansvärt bra, berättar Urban Nordh, rektor för vård- och omsorg och restaurang och livsmedelsprogrammen på Gymnasiebyn i Luleå.

Så här långt håller vi mycket hög kvalité

Samtidigt som eleverna sitter hemma och undervisas via uppkopplade datorer har gymnasiet diskuterat att låta elever med särskilda behov få en del av undervisningen på skolan.

Coronaviruset i Norrbotten

– Där tittar vi på en plan att kanske under vissa tillfällen ta in enstaka elever som det här drabbar väldigt hårt.

Kan man då garantera att eleverna får sin lagstadgade undervisning?

– Så här långt håller vi mycket hög kvalité. Utmaningarna är främst idrott och de praktiska kurserna på yrkesprogram. Men måste vi gå över till skola hemma måste vi hitta andra vägar, säger Urban Nordh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet