En person avled i samband med en singelolycka längs E10 på lördagen. Foto: SVT Design

En avliden efter olycka längs E10 vid Morjärv

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom i en olycka där en lastbil körde av E10:an i höjd med Morjärv.

Det var vid halvniotiden på morgonen som SOS Alarm rapporterade om olyckan. Det var en lastbil som kört av vägen och under lördagskvällen meddelade polisen att en person hade omkommit i samband med olyckan.

Polisen meddelar att den avlidne personen är troligtvis en rumänsk medborgare, myndigheten håller på att identifiera den avlidne.

– Det var en ordentlig olycka och jag tror det kommer att ta lång tid innan det är utrett vad som orsakat den, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl vid polisen.

Vid 19.30-tiden  uppger polisen att man inte kommer att lämna ytterligare kommentarer till olyckan i nuläget.

Det råder begränsad framkomlighet från Morjärv till Mönviken i båda riktningarna. Trafiken kommer att släppas på växelvis undertiden lastbilen håller på att bärgas. Det uppger Trafikverket. Vägen beräknas vara öppen för trafik igen vid klockan 22.00 på lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.