Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark (S) vill satsa på en engelskspråkig skola i Luleå kommun. Foto: SVT/Anders Hjertström/SVT

Nu vill Luleå starta en engelskspråkig skola

Uppdaterad
Publicerad

Luleå kommun utreder nu om man ska starta en helt engelskspråkig skola.

– Vi ser att Luleå växer med nya etableringar. Och det kommer familjer som har behov av att deras barn ska gå i en internationell skola, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark (S).

I dag bedrivs undervisning i engelska till 20 procent på Björkskataskolans högstadium. Nu utreder kommunen om den delen kan utökas till 50 procent. Man ser även över om det är möjligt att starta en internationell skola med undervisning helt på engelska.

– Jag har förstått från näringslivet att det finns en diskussion bland många företag att många efterfrågar detta, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark (S).

I videon ovan berättar hon mer om Luleå kommuns planer och om lärarbehörigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industriboomen i norr

Mer i ämnet