Avled efter båtolycka

Uppdaterad
Publicerad

SOS larmades vid 22-tiden om att en båt låg upp och ner i sjön Lobblet i Arvidsjaurs kommun och att två män hamnat i vattnet. En av männen var medvetslös när han transporterades till sjukhus och avled senare.

– En av de som hamnade i vattnet kravlade sig upp på den upp- och nervända båten och ringde SOS. Sedan låg han kvar uppe på båten och den andre mannen låg i vattnet och tog sig inte upp, säger Henrik Vernerlund, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Helikoptrar kunde inte lyfta

Polis, sjöräddningen, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Det tog ungefär en timme innan hjälpen var framme.

– Vi fick inte upp några helikoptrar då sjöräddningen inte kunde lyfta på grund av vädret, säger Vernerlund.

Inga misstankar om brott

Mannen som låg i vattnet fördes medvetslös i land och vidare till sjukhus i ambulans. Mannen, som är i 50-års åldern var vid liv när han fördes från platsen men avled senare.

Mannen som tagit sig upp på båten var vid medvetande men nedkyld och fördes i land, även han i 50-årsåldern.

– Det finns inga misstankar om brott, det är väl en olycka som har hänt. Jag vet inget om omständigheterna. Det har kommit lite snö och är minusgrader i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.