En person har skadats allvarligt en trafikolyckan utanför Piteå och är förd till Sunderby sjukhus. Foto: TT/Arkivbild

Skadad i trafikolycka får specialistvård

Publicerad

En man har skadats allvarligt i samband med en trafikolycka utanför Piteå. Det är en minibuss med sju personer som har kolliderat med en lastbil.

Mannen som är i 40-årsåldern har fått skallskador som bedöms som allvarliga. Han fördes till Sunderby sjukhus och där vårdas han på intensivvårdsavdelningen. Under dagen kommer han att transporteras till Norrlands Universitetssjukhus i Umeå för fortsatt vård.

Klippte upp taket

Olyckan inträffade på väg 373 i höjd med Fagervik väster om Piteå. SOS fick larmet klockan kvart i sex på torsdagsmorgonen.

– Vi tvingades klippa upp taket på minibussen för att få ut den person som var allvarligast skadad. Personen är förd till Sunderby sjukhus, berättade räddningschef Jim Lundström i Piteå när räddningsmannskapet var på plats.

Han berättade också att de andra i minibussen klarat sig bättre:

– De övriga sex som befann sig i bilen har klarat sig lindrigare och är förda till Piteå älvdals sjukhus för kontroll.

Nya uppgifter

Hur har olyckan gått till?

–  Larmet kom in som en singelolycka men det finns vissa uppgifter om att minibussen kan ha nuddat i en förbipasserande lastbil, säger Jim Lundström.

Medan bärgningsarbetet pågår är det begränsad framkomlighet på platsen.

Enligt de första uppgifterna var det en singelolycka men när polis och räddningstjänst kom till platsen visade det sig att en lastbil kolliderat med minibussen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer