Två personbilar krockade på E4 mellan Töre och Jämtön under måndag morgon. En person var fastklämd i sitt fordon. Foto: Google Earth

Två till sjukhus efter olycka på E4 utanför Töre – en satt fastklämd

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar frontalkolliderade på E4 mellan Töre och Jämtön under måndagmorgonen. En förare satt fastklämd efter olyckan och de två inblandade fördes med ambulans till sjukhus. En av dem är allvarligt skadad.

Larmet om olyckan kom in klockan 06:18 på måndagen.

– Det är två personer inblandade och ena personen är fastklämd. Vi försöker hjälpa den föraren ur bilen, sa Patrik Lindfors, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten, strax efter att de första styrkorna var på plats.

– Bägge förarna har förts med ambulans till sjukhus, berättade  Lindfors en stund senare då räddningstjänsten var klar på platsen och bilarna flyttade från vägbanan.

Region Norrbotten uppger att den ena mannen fått allvarliga och har förts till intensivvårdsavdelningen. Den andra mannen fick lindriga skador och ligger på intensivvårdsavdelningen för observation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.