Vid 20.30 kom larmet till SOS Alarm. Foto: Kristofer Naess, SVT

Lägenhetsbrand i Luleå – kvinna fick allvarliga skador

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet på Kallkällan i Luleå började brinna under torsdagskvällen. När räddningstjänsten kom dit var en kvinna kvar i lägenheten.

– Vi fick bryta upp lägenhetsdörren, gå in med rökdykare och ta ut den drabbade, säger Niklas Bergman, inre befäl på räddningstjänsten.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern,  fick föras med ambulans till Sunderby sjukhus. Läkare bedömde hennes skador så allvarliga att hon lades in på intensivvårdsavdelningen för vård.

Larmet inkom vid klockan 20.30. Hela styrkan från stationen i Luleå larmades till branden. Vid 21.20-tiden rör det sig mest om rök.

Den aktuella lägenheten är så pass skadad att den inte går att bo i.

Oklar brandorsak

Hur är status på övriga lägenheter i huset?

– Vi hoppas att grannarna ska kunna bo kvar, säger Niklas Bergman på räddningstjänsten.

Vad som orsakat branden är inte klarlagt.

Strax innan klockan 23 meddelar SOS Alarm att räddningstjänsten fortfarande är på plats och utför restvärdesarbete, vilket innebär att de släckt branden, men är kvar på plats för att utföra efterarbete, som att vädra bostaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.