Foto: Sofie Eriksson.

Trampade på gasen istället för bromsen – hamnade ovanpå annan bil

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan 12 inträffade en minst sagt spektakulär trafikolycka på en parkering i Kalix. En av bilarna hamnade ovanpå den andra bilen.

– Vi har aldrig varit med om något liknande, säger Knut Westman på räddningstjänsten i Kalix.

Det var vid lunchtid som räddningstjänsten i Kalix fick rycka ut till en minst sagt spektakulär olycka. När de kom fram till platsen låg en bil uppe på taket på en annan bil. Det visar sig att föraren kommit åt fel pedal.

– Föraren misstog pedalerna och kom åt gaspedalen istället för bromsen. Sen råkade bilen vara på en trottoarkant som fungerade som ramp, och den kom upp på den andra bilen, säger Knut Westman på räddningstjänsten i Kalix.

Fick slänga sig undan

När bilen började sin klättring fick en annan person som hade parkerat sin egen bil intill, slänga sig undan för att inte träffas av bilen.

– Vi har aldrig varit med om något liknande, säger Westman.

Bilen som hamnade under innehöll två personer, en av dem klagade på nacksmärtor och blev förd med ambulans till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.