Man erbjöds sexköp utanför matvaruaffär Foto: Grafik/SVT

Erbjöds sexköp utanför mataffären i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Det är en vanlig eftermiddag vid tretiden. Mannen har parkerat utanför mataffären i Luleå. Då kom en kvinna fram till honom där han står mellan bilarna och erbjöd honom att köpa sex.

En man i Luleå blev erbjuden att köpa sex utanför en matvaruaffär i Luleå, en händelse som överrumplade honom.

Mannen, som vill vara anonym, berättar:

SEXHANDEL I LULEÅ

– Det var en ung kvinna, jag skulle säga att hon var kanske 18 år. Hon sa: ”You can help me and I can help you, with this.” Och så visade hon mig en kondom.

– Jag svarade ”Not interrested”.  Jag blev fullständigt överrumplad. Hade ingen aning om att det fanns gatuprostitution i Luleå.

Mannen gick därifrån och kände sig väldigt konfunderad. När han handlat färdigt tittade han efter henne.

– Jag såg henne inte mer när jag kom ut.

Händelsen väckte många tankar

– Det är så oerhört tragiskt tänker jag. Dels att det finns en marknad. Att det från manligt håll finns den synen på kvinnor. Att man vill köpa sex.

– I min värld var den här tjejen 18 år. Det kan ju inte finnas någon som helst frivilighet i det hon gör. De här kvinnorna kan inte ha tagit sig till Luleå själva tror jag. De är nog med i en grupp och är säkert väldigt utsatta. Kanske utsätts de för våld och hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SEXHANDEL I LULEÅ

Mer i ämnet