Det är redan full aktivitet i Exiled Dance Crews nya lokaler, som i kväll ska invigas officiellt. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Här ryms massor av hip hop

Publicerad

På lördagskvällen inviger föreningen Exiled Dance Crew sina nya lokaler i Södra Hamn i Luleå.

Sen i oktober har dansföreningen arbetat med att renovera de nya lokalerna, som möjliggjorts av den danssatsning som Luleås politiker presenterade i före jul.

– De hintade oss om det tidigare under hösten, även om vi inte visste exakt hur mycket pengar det skulle bli, säger Jouni Vesa.

Klart idag: Satsning på dans i Luleå 

Har en black box

– De nya lokalerna ger oss helt andra möjligheter, säger Jouni Vesa,  danslärare och en av föreningens grundare.

Södra boxen, som den kallas, är på 320 kvadratmeter. Här finns en danssal som även är en black box, studio med inspelningsmöjligheter och inte minst en stor foajé där föräldrar till de många barn som tränar i föreningen kan vänta.

– Vi kommer att kunna ha både dansföreställningar och teaterföreställningar här, säger Jouni Vesa.

Södra Boxen, Exiled Dance Crews nya lokaler i södra hamn. Foto: SVT

SM-tvåan uppträder

Redan på lördagseftermiddagen är det full aktivitet i Södra boxen, som i kväll ska invigas officiellt. En workshop som lockat ett 20-tal danssugna tjejer pågår.

Nu är det klart: Luleå får kreativ mötesplats för unga 

Svenska SM-tvåan i breaking, Jacob Börlin, står och försöker tejpa ihop en skylt till i kväll. Han är här tillfälligt för att inviga lokalerna med en föreställning men har sin bakgrund i föreningen.

– Det är underbart med de nya lokalerna. Synd att jag inte kan vara här så mycket eftersom jag inte bor här längre, säger han.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer