Fackets oro för nya bageriet: ”Inte säkert alla kommer med”

Publicerad

Under fredagen gick Polarbröd ut med att man hoppas ha ett första bageri klart i Älvsbyn inom ett år. Fackets ordförande Stefan Hortlund är glad över beskedet, men är samtidigt orolig för att de nya bagerierna ska minska behovet av personal.

Om ett år är tanken att Polarbröds kapacitet ska vara tillbaka på 75 procent jämfört med innan branden som förstörde bageriet i Älvsbyn. Då ska ett första bageri stå klart, och efter det väntas man göra klart ett större.

Men hur många av de 131 personer som sagts upp som egentligen kommer bemanna dessa bagerier är något som facket börjat fundera kring.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

– Med tanke på att det ska bli bättre och smartare är det inte säkert att alla kommer vara med där, säger fackets ordförande Stefan Hortlund.

Exakt hur många som skulle kunna påverkas vågar han inte spekulera i.

”Lyckas vi är det fantastiskt”

Dagens besked om en satsning som ska komma med cirka 25 jobb inom ett år togs emellertid inte emot med dyster min, snarare tvärtom.

– 75 procent... Lyckas vi med det, är det fantastiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet