Samson Kibrom Tesfagbers och hans familj i Gällivare har blivit utsatta för en ny nazistattack.

Familj har utsatts för en ny attack

Uppdaterad
Publicerad

Familjens bil blev nedbränd och nedklottrad med hakkors-liknande symboler och trakasserierna fortsätter. På torsdagsförmiddagen hade någon sprejat ett hakkors på familjens ytterdörren.

Samson Kibrom Tesfagbers bor i Gällivare tillsammans med fru och barn. På sista tiden har det hänt saker som gör att familjen känner sig rädd.

– Vi är väldigt oroliga och mår inte bra, säger han.

Granne upptäckte vad som hänt

För snart tre veckor sedan blev familjens bil vandaliserad och nedklottrad med hakkors-liknande symboler. En vecka senare slogs vindrutan sönder och senare brann bilen och räddningstjänsten ryckte ut för att släcka.

Och i går gjordes en ny obehaglig upptäckt för familjen.

– En granne ringde på vår dörr vid elvatiden på förmiddagen och berättade vad som fanns på vår ytterdörr.., säger Samson Kibrom Tesfagbers.

Polis till platsen

Polisen var på plats under torsdagen och skrev en polisanmälan

– Händelsen är rubricerad som skadegörelse och hets mot folkgrupp, säger polisens förundersökningsledare, Eva Sjöström.

Samson Kibrom Tesfagbers säger att han har blivivt ängslig för att gå ut bland folk efter alla incidenter.

”Jag är rädd”

– Jag är rädd. Det har hänt flera saker på kort tid. Jag undrar vad som blir nästa steg...Kommer någon att försöka döda mig?

Samson Kibrom Tesfagbers har försökt byta lägenhet, men inte lyckats med det.

– Vi funderar på att lämna Gällivare. Det går inte bo på en plats där man är rädd och känner att det kan vara farligt  att gå ut, säger Samson Kibrom Tesfagbers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.