Norrsken över Abisko Foto: Anders Nilsson

”Lysande norrskensprognos”

Publicerad

Vintern är i antågande i Norrbotten. Med vintern blir det också allt vanligare med norrsken. Anders Nilsson från Östersund fångade det himmelska skådespelet på bild natten mot torsdag i Abisko.

Anders Nilsson från Östersund har ett stort intresse och det är att fotografera norrsken. I veckan befinner han sig i Björkliden och Abisko. Och under natten mot torsdag blev han rikligt belönad.

– Himmelen var fylld av norrsken i Björkliden men jag åkte mot Abisko för att få en bild av norrskenet över Lapporten. När jag kom till bron vid Silverfallet stannade jag och fotograferade, berättar Anders Nilsson.

Fjärde fotoresan

Det är Anders fjärde resa till den norrbottniska fjällvärlden just för ändamålet att fånga norrsken på bild.

– Jag har tagit ett hundratal bilder på norrsken men igår var det extra häftigt. Det var liksom inte bara i en riktning utan över hela himmelen. Fantastiskt norrsken, säger Anders Nilsson.

– Det är märkligt, tittar man mot Kiruna är det mulet men här är det alldeles klart. Norrskensprognosen ser dessutom lysande ut de närmaste dagarna så jag hoppas på fler fantastiska bilder, säger han.

LÄS MER: Norrsken gör vintern populär

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer