260 personer deltog i prideparaden. Foto: Sandra Eriksson

Färgglad prideparad slog rekord

Publicerad

En färgglad Prideparad – som slog publikrekord – tågade genom centrala Kalix på lördagen.

Pride arrangerades för tredje året i rad i Kalix. Dagen började redan klockan 10 med bokläsning – och där efter har besökarna bland annat fått ta del av dansuppträdanden, musikunderhållning och tal.

– Det har varit jättebra, det har varit mycket folk och vi har haft roligt, säger Sandra Eriksson, ordförande för Kalix för alla som arrangerar Kalix Pride.

Paraden slog rekord

Och på lördagsförmiddagen var det dags för den årliga paraden – som slog rekord.

– I paraden deltog 260 människor, det är mycket mer än tidigare år. 150 människor har det varit varit både 2015 och 2016. Nu har det verkligen spridit sig om vad Pride är.

”Alla familjer är unika”

Temat för i år var stjärnfamiljer – som är ett sätt för arrangörerna att uppmärksamma att alla familjer är unika.

– Alla familjer kan se olika ut. Det finns ju den typiska kärnfamiljen, men sedan finns det stjärnfamiljer och det kan vara vilken familjekonsultation som helst. Det kan vara adoptivföräldrar, homosexuella föräldrar eller barlösa par. Alla familjer är unika, säger Sandra Eriksson.

Men firandet är inte över än, ikväll väntar ett musikuppträdande vid strandängsscen i Kalix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.