Fem män gick in i fel lägenhet under tisdagskvällen i centrala Haparanda och hotade en familj. De är nu misstänkta för grov olaga hot. Foto: SVT Design

Fem män i Haparanda är anhållna efter att ha hotat en familj med kniv och pistol

Uppdaterad
Publicerad

Fem män i 20-30-årsåldern sitter anhållna misstänkta för grovt olaga hot. Männen ska ha hotat en familj i ett flerbostadshus i centrala Haparanda när de råkade gå till fel hem, enligt Sveriges Radio Norrbotten.

– Larmet kom in klockan 23.30 till polisen som blev beordrade att åka till en adress i Haparanda för att bistå ambulanspersonal, säger en kommunikatör vid polisen.

Enligt de första uppgifterna till polisen var det stökigt på platsen. Enligt P4 Norrbotten har männen gått in till en familj och hotat med kniv och pistol. När männen sedan upptäckte att de gått fel lämnade de lägenheten. Men dessa uppgifter vill inte åklagaren Åsa Walter inte bekräfta.

– Det är ingenting jag kan kommentera då det pågår en förundersökning just nu. Jag kan inte svara på vad som har hänt.

Några timmar efter händelsen, runt tvåtiden på natten, hittade polisen de fem männen och grep dem. Tidigt i morse beslutade en åklagare att anhålla dem. Under dagen kommer polisen att hålla förhör med de misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.