På lördagen öppnade Finland sina gränser mot Sverige och Haparandas kommunalråd Sven Tornberg (C) tog bilen till Uleåborg för att delta i en stor bordtennisturnering. Foto: Arkivbilder/SVT

Kommunalrådet firade med bordtennis – i Finland

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen öppnade Finland sina gränser mot Sverige och Haparandas kommunalråd Sven Tornberg (C) tog bilen till Uleåborg för att delta i en stor bordtennisturnering.

– Äntligen! Det här är det nya normala, säger han.

Vid sextiden på lördag morgon åkte kommunalrådet Sven Tornberg och sju andra pingisentusiaster från Haparanda över gränsen till Torneå och sedan vidare mot Uleåborg.

Och det fanns ingenting som hindrade dem eftersom den finska gränsen öppnades vid midnatt.

Coronapandemin

”Skön känsla”

– Det var en enormt skön känsla att åka över gränsen och in i Torneå och slippa gränsvakter och kravallstaket. Det var som det varit före pandemin och jag är jätteglad. Det här är det nya normala. Nu kommer det sociala livet att underlättas enormt mycket. Det blir lite lättare att andas också. Det är så här vi ska ha det i Tornedalen, säger han.

Uleåborgs bordtennisförening  anordnar en gång i månaden en öppen turnering där vem som helst får anmäla sig till gruppspel.

Sven Tornberg har spelat bordtennis sedan i somras och gjorde sin första tävling på lördagen.

– Jag vann ingen match, men vad gör det. Det gick bättre och bättre och jag hade roligt. Den stora segern i dag är ju att gränsen äntligen har öppnats, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet