Mannen söks i området kring Nasafjäll i Arjeplogs kommun. Foto: SVT Design

Försvunnen skoterförare hittad död efter stor insats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern, hemmahörande i Norrbotten, försvann i Nasafjälls-området i Arjeplogs kommun i fredags. Ett stort antal fjällräddare från både Norr- och Västerbotten samt helikoptrar sökte efter mannen. På söndagen hittades han avliden.

Då anhöriga inte fått kontakt med mannen, som skulle åka skoter till en stuga, anmäldes han försvunnen under fredagskvällen. Under lördagen sökte fjällräddare och svensk och norsk polishelikopter efter mannen, men utan resultat.

Sökinsatsen fortsatte under söndagen, och ett stort antal fjällräddare från både Norr- och Västerbottens län deltog, samt en privat helikopter. Även polishelikoptrar skulle ansluta under dagen.

Hittades på norska sidan

Den eftersökte mannen anträffades avliden vid 13-tiden inom sökområdet av allmänhet en bit in på norsk sida av gränsen.

Klockan 17 på söndagen uppger polisens vakthavande befäl Markus Karlsson att mannen hittats död. Han återfanns en bit in på norska sidan gränsen vid 13-tiden. Polisen misstänker inget brott utan det rör sig troligen om ett sjukdomsfall. De anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.