Olyckan har inträffat i Håmojokk Foto: svt

Fjällräddning i Gällivare – skadad man fraktas med pulka

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsförmiddagen ramlade en man ner från ett tak på en stuga i Håmojokk i Gällivare kommun. En fjällräddningsinsats inleddes och först vid halv tre-tiden kunde fjällräddare transportera mannen med hjälp av skoter.

Larmet kom in 09:54 och vakthavande befäl tog beslut om fjällräddning med stöd av lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare och ambulanshelikopter kallades till platsen men på grund av dåliga väderförhållanden var det oklart om helikoptern kunde lyfta.

Klockan 10:53 åkte fjällräddare skoter från Harrå i Gällivare kommun till olycksplatsen i Håmojokk, en sträcka på drygt en mil. En ambulans kallades till Harrå för att sedan köra mannen till sjukvård.

Först på torsdagseftermiddagen var fjällräddarna framme vid olycksplatsen.

– De har nu lastat den skadade i en pulka och ska köra tillbaka till Harrå där de utgick från, säger Ann-Christin Johnsen, kommunikatör på polisen.

Mannen är nu förd till sjukhus med ambulans. Klockan 16:25 avslutades insatsen. Det är oklart hur mannens skadeläge ser ut men det har tidigare uppgetts att han har någon slags smärta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer