Foto: SVT/Arkivbild

Fjärde raka för Luleå Hockey/MSSK

Uppdaterad
Publicerad

Det blev den fjärde raka vinsten för Luleå Hockey/MSSK:s damer på söndagen och hockeylaget har nu förkrossande 18-3 i målskillnad efter succéstarten i årets SDHL.

– Vi ska bli ännu vassare, lovar backen Johanna Fällman.

Luleå Hockey/MSSK var det bättre laget, även om topptippade Linköping verkligen kämpade hårt för poängen.

Efter en mållös förstaperiod tog hemmalaget ledningen med 2-0 efter mål av Emma Nordin och Petra Nieminen, men Carly Bullock reducerade på straff.

”Lite grinigt”

Då klev nyförvärvet Michela Cava in i matchen på allvar med två raka mål och då spelade det ingen roll att Emelie Kruse Johansen gjorde 4-2 i slutet av matchen.

Laget fjärde raka seger i SDHL var ett faktum.

– Jag tyckte att det var en ganska bra match med högt tempo. Det var lite grinigt på isen och många utvisningar. Det blev lite sönderblåst, men jag tycker att vi ändå gör en stabil insats till slut. Vi fick till power play och utdelning på det, men vi ska bli ännu vassare på den spelformen, säger backen Johanna Fällman.

”En fantastisk bredd”

Hon är mycket nöjd med lagets första matcher i SDHL och då speciellt efter vinsterna mot toppkonkurrenterna HV 71 och Linköping.

– Vi har fått en jättebra start, men jag tycker att vi har ett otroligt jämnt lag och en fantastiskt bredd i år. Oavsett vem vi slänger in på isen så är det stabilt och det känns kanon, säger Johanna Fällman.

Hur ska det här sluta – SM-guld?

– Det vågar jag inte sia om med tanke på att förra säsongen slutade med en världspandemi, men det känns bra i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.