Foto: SVT

Fler skridskotävlingar att vänta på isbanan i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleåborna kan vänta sig skridskotävlingar ytterligare tre år framöver efter att Luleå kommun förlängt kontraktet med arrangörerna till skridskotävlingen KPN Grand Prix. 

Under torsdagen drog skridskotävlingarna KPN Grand Prix igång på isbanan i Luleå. Tävlingarna har arrangerats sedan 2017 och i år väntas omkring 120 nederländska åkare starta under dagarna. Men betydligt fler personer väntas röra sig kring isen.

- Det är lika mycket funktionärer och sedan är det ju anhöriga och familjer. Just de här dagarna har vi nog en 400-500 holländare i Luleå, säger Jan Blomqvist, arbetsledare och ansvarig för isbanan i Luleå kommun.

”Hundra procent säkert att det är is”

Bram Smallenbroek är projektledare och initiativtagare till skridskotävlingarna som hålls på isbanan mellan torsdag och söndag. Han menar att det finns flera anledningar till att de vill hålla tävlingarna i just Luleå. 

- Vi gillar såklart Luleå och befolkningen, men det är också nästan hundra procent säkert att det är is. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.