Flera ren- och viltolyckor har inträffat i Norrbotten under måndag eftermiddag. Foto: Pontus Lundahl/TT

Flera ren- och viltolyckor i Norrbotten under måndagen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndag eftermiddag och kväll har det inträffat flera ren- och viltolyckor runt om i Norrbotten.

Olyckorna som har inträffat:

  • 15.08 Överkalix. kolliderade en personbil med ett rådjur på E10 i Överkalix. Inga personskador men djuret dog.
  • 15.58 Övertorneå. En personbil kolliderade med en ren i Juoksengi. Föraren ska ha blivit skadad, men det är oklart hur allvarliga skadorna är. Renen dog och berörd sameby kontaktades.
  • 16.29 Övertorneå. En renpåkörning inträffade på riksväg 99 i Ruskola. Renen är dödoch berörd sameby kontaktas. Vem som körde på renen är oklart. En anmälan om smitning upprättas.
  • 16.53 Haparanda En lastbil kollideratde med en ren på riksväg 99 vid Luppio. Inga personskador. Renen dog och berörd sameby kontaktas.
  • 18.13 Arjeplog En personbil kolliderade med en älg på riksväg 95 öster om Arjeplog. Inga personskador. Det är ovisst hur det gick för djuret och en eftersöksjägare är kontaktad.
  • 18.49 Övertorneå. En personbil kolliderade med en ren på riksväg 99 norr om Övertorneå. Inga personskador. Renen dog och berörd sameby kontaktas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer