En man har voltat ned i dike med bilen på riksväg 98 i Övertorneå kommun. Föraren och en passagerare är förda till sjukhus. Foto: TT

Flera trafikolyckor i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

En personbil har voltat av vägen och ned i ett dike. Två personer har skadats i samband med olycka på riksväg 98 i höjd med Orjaslompolo i Övertorneå kommun.

Föraren är en man i 60-årsåldern och passageraren en man i 35- årsåldern. De inblandade har transporterats med ambulans till Sunderbyns sjukhus.  Olyckan har inträffat vid klockan 22 på lördag kväll. Det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläge.

Slog sig i ratten

På Parkgatsleden i Gällivare har det inträffat en kollision mellan två bilar. SOS fick larm om olyckan klockan 20.25 på lördag kväll.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. En kvinna fördes med ambulans till sjukhus då hon slagit sig i ratten. Patrullen har hållit förhör med de inblandade och en kvinna i 20 -årsåldern och en man i 30-årsåldern blåste bägge negativt.

Mopedolycka i Jokkmokk

En man i 55 -årsåldern fördes med ambulans till Gällivare sjukhus strax efter klockan 21 på lördag kväll efter att han kört omkull med en moped på E45 i Jokkmokk. Mannen har blåst positivt i sållningsinstumentet och blodprov togs på sjukhuset och han är nu misstänkt för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.