Flera trafikolyckor i Norrbotten – räddningstjänsten uppmanar till försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen har flera trafikolyckor inträffat Norrbotten. Bland annat har två personer skadats efter att en bil kört in i vajerräcke på E4 mellan Rutvik och Persön.

– På grund av blötsnön är det besvärligt på vägarna. Jag hoppas folk tar det lugnt i trafiken, säger Conny Qvarfordt, inre befäl på räddningstjänsten.

Vid 06-tiden på morgonen körde en lastbil av vägen på E4 söder om Måttsund. Chauffören klarade sig utan skador men det har varit begränsad framkomlighet på vägen.

Tjugo minuter senare inträffade en singelolycka med personbil i Sundom. Ingen person skadades.

06.40 kolliderade en lastbil och personbil på E4 i Persön. Ingen person ska ha skadats men det har varit begränsad framkomlighet.

Lastbil på taket i höjd med Säivis

Vid 08-tiden inträffade en sidokollision mellan en personbil och A-traktor i Måttsund på byaväg 250. Ingen person ska ha skadats.

Vid 11-snåret körde en lastbilschaufför av vägen på E4 i höjd med Säivis mellan Haparanda och Kalix. Lastbilen ska enligt initiala uppgifter nästan ha hamnat på taket och föraren sitter kvar i hytten.

– Han ska dock inte sitta fastlämd. Vi är på väg dit att se om vi kan hjälpa honom ur hytten samt se om det blivit något läckage, säger Conny Qvarfordt, inre befäl på räddningstjänsten.

Ytterligare en person färdades i fordonet men ska ha tagit sig ut på egen hand. Lastbilen ska ligga på sidan av vägen i riktning Kalix. Vid 12-tiden meddelar polisen att det efter omständigheterna har gått bra.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Två skadade efter olycka på E4

Klockan 12.43 larmades räddningstjänsten till en olycka på E4 mellan Rutvik och Persön. En personbil med fem personer i har kört in i vajerräcket.

– Två av dem klagar på ryggsmärtor. Vägen är helt avstängd och vi kommer släppa på trafiken växelvis. Det ställer till det i trafiken en stund, säger Conny Qvarfordt.

Under eftermiddagen meddealde polisen att ingen person behövde akutsjukvård med anledning av olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer