Vinnaren, Pontus Suorra till höger brevid tvåan Odd Larsson. Foto: Privat

Flera valde att avbryta Laponia triathlon på grund av vädret

Uppdaterad
Publicerad

Vinnare i Laponia Triathlon blev Pontus Suorra från Gällivare endurance club. På andra plats hamnade Odd Larsson från Norra Stockholm endurance som gick i mål på tiden 9.02.

Loppet startade den 5 juli klockan 00.00 i Sandviken i Gällivare. Det var ett väldigt tufft lopp med dåliga väderförhållanden men Pontus Suorra hade aldrig en tanke på att avbryta. Han gick i mål på tiden 8.37 och låg i ledning hela loppet.

– Det var otroligt tufft under cyklingen, de sista fem milen var det motvind och ösregn från Nattavaara. Kroppen känns förvånadsvärt bra, säger han.

Hur ska du fira?

– Jag har ännu inte riktigt hunnit tänka på att jag vunnit, men så klart ska jag fira, nu ska jag bara vila.

Vinnare bland damerna var Erica Månsson från IK nocout som var i mål med tiden 10.35.

”Cyklingen var ett tufft moment för många”

Tommy Niva, från organisationskommittén, berättar att många valde att avbryta loppet under den 180 km långa cyklingen.

– De blev otroligt nedkylda eftersom det regnat hela natten och varit väldigt kallt i luften. Det var ett tufft moment för många, säger han.

Vädret gjorde att arrangörerna var tvungna att korta sprinten upp för Dundret med en mil. Även temperaturen i vattnet var på gränsen där vattentemperaturen mättes upp till 13 grader, gränsen är 12. Deltagarna simmade en sträcka på 750 meter.

– Vädret uppe på Dundret var ohållbart, därför var vi tvungna att fatta beslut om att korta sträckan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.