Foto: Robert Hedlund/Luleå Hockey

Han blir Luleå Hockeys nya sportchef

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Engman blir Luleå Hockeys nya sportchef från och med första februari och tre månader framöver. Därefter blir han assisterande sportchef.

Ulf Engman jobbar i dag som utvecklingschef för klubbens unga människor. Men från och med den första februari tar han över ”Ostens” roll och blir operativt ansvarig sportchef, skriver Luleå Hockey på sin hemsida.

Men efter tre månader får han en ny titel och blir istället assisterande sportchef då Luleå Hockey har valt att tillsätta en ny befattning. Det är fortfarande oklart vem som kommer att vara klubbens sportchef hösten 2017.

Lars ”Osten” Bergström uppgav i december att han slutar som sportchef. Han kommer att fortsätta vara ett stöd i sportledningens arbete tills hans kontrakt löper ut.

Ulf Engman kommer ursprungligen från Malmberget och är utbildad ekonom och universitetspedagog. Han har jobbat inom ungdomsverksamheten på Svenska ishockeyförbundet i många år, och har sedan 2011 varit videocoach åt Tre Kronor. Samtidigt har han också varit utvecklingschef och junioransvarig i Luleå Hockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.