Kiruna kommun häver restriktionerna för fritids- och kulturanläggningar, meddelar, kommunfullmäktiges ordförande Stefan Sydberg (M). Foto: Stefan Karlsson/SVT/EPA/TT

Förbättrat smittläge i Kiruna – fritidsanläggningar öppnas igen

Uppdaterad
Publicerad

Antalet covidsmittade går ned i Kiruna, om än från höga tal. Krisledningsnämnden beslutade på måndagen att öppna fritids- och kulturanläggningarna.

Antalet inrapporterat smittade under förra veckan var 155 personer. Det ska jämföras med 180 veckan före och 233 veckan före det.

Även under förra veckan kunde en minskande trend noteras.

Coronaviruset i Norrbotten

– Enligt smittskyddsläkaren följer vi samma nedåtgående trend som andra kommuner som har haft lokala toppar, säger kommundirektören Lennart Andersson.

Elever undervisas utomhus

Krisledningsnämnden beslutade redan i fredags att låta grundskoleelever gå tillbaka till skolan. Nu häver man även restriktionerna för fritids- och kulturanläggningar. Det betyder att organiserade träningar för ungdomar födda 2002 och senare får bedrivas utomhus.

– Men i och med detta ska ingen tro att det är över. Det är fortfarande upp till var och en att ta ansvar för sitt eget agerande, säger kommunfullmäktiges ordförande Stefan Sydberg (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet