Bombhot mot advokatbyrå

Uppdaterad
Publicerad

Personalen på arbetsplatsen som igår bombhotades är idag tillbaka på arbetet. Vad som ligger bakom hotet är inte klarlagt.

Det är en advokatbyrå med flera kontor i Norrbotten som bombhotades. Hotet kom via telefon, en anonym person ringde till ett av kontoren och hotade att en bomb skulle smälla.

Hotet är polisanmält men vad som ligger bakom det är inte klarlagt. En person på advokatbyrån, som SVT Norrbotten har varit i kontakt med, säger att hotet troligen inte har något samband med verksamheten på företaget.

– Det kom via en telefonväxel vid 16-tiden på tisdagen. En person har ringde in och riktade ett hot mot företaget som har verksamhet i Gällivare, Kiruna och Boden, men utan att precisera vilken ort hotet gäller, säger Marie Andersson, kommunikatör på polisens regionledningscentral i norr.

– Jag vet att man har kollat igenom och kontrollerat fastigheter som tillhör företaget men man har inte hittat något misstänkt än så länge.

Av säkerhetsskäl evakuerades personalen och polisen har genomsökt lokalerna.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Enligt Norrbottenspolisen finns inget samband med bombdramat i Luleå i söndags.

Vet du mer? Tipsa oss: norrbotten@svt.se

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.