Företagarna tappar medlemmar

Publicerad

Två förlustår i rad och antalet medlemmar minskar. Nu hoppas Företagarna Norrbotten på bättre tider.

Flera misslyckade EU-projekt och en vägran att göra stora besparingar under 2015 – trots att den dåvarande regionchefen Ingela Lekfalk föreslog det – är anledningen till organisationens ekonomiska problem.

Blickar framåt

Nu hoppas många medlemmar på nya och bättre tider med den nye regionchefen Tomas Blomster.

– Vi har haft det lite turbulent ett tag, men med en ny regionchef på plats så kanske det kan vända. Vi är ju en stark organisation, säger Erland Nilsson, ordförande i Företagarna Norrbottens valberedning.

Tomas Blomster säger själv att han vill blicka framåt och inte bakåt.

– Vi måste utvecklas, jobba framåt och skapa tillväxt. Mitt mål är att vi ska ha se till att ha de mest nöjda medlemmarna, säger han.

”Kom igen!”

Den nuvarande ordföranden Eva Quist menar att det är viktigt att förändra sättet att värva medlemmar. För antalet har sjunkit från 1 800 till 1 741 medlemmar mellan 2012 och 2014.

– Nu ska vi jobba mycket med medlemsvärvning, men inte med out-sourcing, utan vi ska ha eget folk som värvar medlemmar, säger Eva Quist.

Landshövding Sven-Erik Österberg hoppas också på bättre tider för Företagarna Norrbotten.

– Jag hoppas att de kommer igen. Företagarna är viktiga för Norrbottens utveckling. Om det är saker som inte står rätt till så måste de reda ut det själva. Jag vill inte lägga mig i deras inre angelägenheter, säger han

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granskning av Företagarna Norrbotten

Mer i ämnet