– Det vi gör som är speciellt för Gällivare är att vi har startat ett näringslivsråd, säger Roger Hansson, vd Gällivare näringsliv. Foto: Hans Sternlund/SVT

Företagsakut ska hjälpa Gällivares företag att hitta rätt bland stöden

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som Gällivare kommun försöker rädda företag med akut likviditetsbrist inrättas två nya instanser som ska hjälpa företagen genom coronakrisen.

Bakom initiativen står organisationen Gällivare näringsliv som ägs av Gällivare kommun, LKAB och Företagarna i Gällivare. Det handlar dels om ett näringslivsråd där företag från olika branscher kan samverka och ta snabba gemensamma beslut.

Få information om stöd

Det andra är inrättandet av en företagsakut dit företag i kris ska kunna vända sig för att få information om vilka olika sorters stöd som tillhandahålls av staten, region och kommunen. I klippet ovan hör ni Roger Hansson, vd för Gällivare näringsliv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet