Bodens Emmy Nordmark. Foto: Bildbyrån

Förlorade på sista kastet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en bitter förlust för Bodens handboll borta mot Önnered i årets SHE-premiär. Göteborgslaget gjorde 26-25 på matchens sista frikast och tog hem båda poängen.

Det var en jämn och tuff match i damernas elitserie i handboll. Önnered lyckades rycka åt sig en ledning med 25-22 med drygt fyra minuter kvar av matchen och såg ut som en vinnare.

”Det känns bittert”

Men Boden kom tillbaka och Johanna Hellgren kvitterade när det bara var åtta sekunder kvar av matchen. Det var bara det att Önnered fick ett sista frikast samtidigt som slutsignalen gick och Maja Eriksson sköt 26-25 från femton meter.

– Det känns verkligen surt. Vi hade räknat in en poäng och så lyckas de tricksa in bollen på ett frikast. Det ska naturligtvis inte få hända, men det var små marginaler och en jämn match, säger Kenneth Harrlin, assisterande tränare för Bodens handboll.

Han är trots det snöpliga slutet relativt nöjd med årets SHE-premiär.

– Jag tycker att vi gjorde det  bra. Vi är nöjda med helheten. Vi gjorde en bra match, men det är avslutet som känns bittert, säger han.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.